SHKODRA, I VETMI QYTET QË KA NJË RRUGË ME KËTË EMËR. Duke qënë se qyteti i Shkodrës është i vetmi që ka një rrugë dhe pllakatë në nderim të “Revolucionit Hungarez” të vitit 1956, sot në këtë qytet ka qënë edhe ambasadori i akredituar në RSH nga shteti Hungarez Antal Heizer të cilët janë shoqëruar nga drejtues vendore te Shkoder. prefekti i qarkut të Shkodrës Maxhid Cungu.

Në këtë 58 vjetor të këtij revolucioni, jane vendosur korora me lule prane pllakes perkujtimore te ketij revolucioni prane postes ne Shkoder. Ambasadori Heizer ka falenderuar Bashkinë dhe në përgjithësi lokalët e Shkodrës, për bashkëpunimin dhe gadishmërinë e tyre në përkujtim të këtij revolucioni antikomunist.Në këtë takim dhe vendosje kurore janë kujtuar edhe 25 mijë hungarezët e vdekur në këtë revolucion, por edhe 7 mijë ushtarët rusë të sjellë nga Hrushovi për të shtypur këtë revolucion . U kujtuan gjithashtu edhe 250 mijë qytetarë hungarezë që u larguan nga vëndi i tyre për në ato perendimore për shkak të dhunës dhe vrasjeve.

 

[iframe width=”300″ height=”510″ src=”//www.youtube.com/embed/w8XLoTkskk8?list=UU0aBDfsVqdL53NOE5eMXAUw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakHEIZER: POLITIKA LARG SPORTIT
Artikulli tjetërKONCERT HOMAZH PËR NËNË TEREZËN