Fondacioni Nik Zef Beqi, me qëndër në Neë Yourk të SHBA, së bashku me Komisionin Drejtësi dhe Paqe në Shkodër kanë përkujtuar përvjetorin e nderimit të të pushkatuarve gjatë periudhës komuniste.

Të pranishëm në këtë aktivitet përkujtimor kane qënë drejtuesit më të lartë të pushtetit vendor, deputet si dhe familjarë të të pushkatuarve gjatë regjimit komunist. Kryeatrja e Bashkisë Shkodër Voltana Ademi gjatë fjalës së tij vlerësoi këto figura si dhe dënoi rëndë vrasjet gjatë regjimit komunist…

Të përndejkurit politike kane kerkuar qe askush të mos harrojë të rënët gjatë regjimit famekeq dhe te mos pranojë që ky system demokratike te hedh balte mbi të pushkatuarit e regjimit komunist…

Ndërkohe komisioni drejtësi dhe paqe, ka kërkuar ngritjen e një memoriali në ndërim të të vrarëve gjatë regjimit komunist në Shkodër….sink 12 martirë të demokracisë zenë vend pikerisht në këtë memorial të ngritur nga banorë të zonës të cilët nuk harrojnë sakrificën, besnikërinë dhe ndjenjën antikomuniste të të parëve ndaj regjimit komunist i cili vrau dhe internoi shqiptarët

Artikulli paraprakKLERIKËT: TË DËNOHET E KALUARA
Artikulli tjetërBYPASSI, PO PUNOHET ME PROJEKTIN FILLESTAR