= Muzete, qendrat kulturore por edhe pikat e rendesishme historike, kane nje rendesi te vecante per zhvillimin e bashkise se Shkodres.

Ky ka qene konkluzioni i degjeses publike ne kuader te hartimit te planit te pergjithshem vendor ne Shkoder. Eskperte te fushes kane dhene opionet e tyre ne lidhje me kete ceshtje e cila, ze vend ne shkoder per shkak edhe te mundesive te shumta qe kjo zone ofron sa i takon truzimit historik. Kalate, muzete, objektet e kultit, rrugicat historike karakteristike te Shkodres, dhe nje sere elementesh te tjere, jane pjese e pandare e nje qyteti, simbol te historise se kombit, por edhe arkitektures se vecante qe ai mban.

Artikulli paraprakPAPA FRANÇESKU, I LAN KËMBËT 11 MYSLIMANËVE EMIGRANTË NË ITALI
Artikulli tjetërFESTA E MESHTARISË NË KATEDRALEN E SHËN SHTJEFNIT NË SHKODËR