Dhuna ndaj grave apo dhuna në familje është një problem shqetësues edhe për policinë e Qarkut Shkodër. Psikologia e drejtorisë rajonale Rezarta Pode thotë se për vitin 2015 ka një rënie në krahasim me vitin e kaluar por jo çdo rast paraqitet në polici duke qenë se janë edhe shoqata e ndryshme që operojnë.

E rëndësishme thotë psikologia Pode është edhe parandalimi që bëhet në familje ku tentohet të ketë dhunë dhe një përqëndrim është edhe në këtë pjesë nga ana e policisë. Një vëmendje më të madhe thotë psikologia Pode do të ketë edhe për rehabilitimin e grave pasi bashkëshortët e tyre i dhunojnë. Nëse në policinë e Shkodrës janë 45 raste për këtë vit, gjykata e Shkodrës për urdhrat e mbrojtjes ndaj grave raporton për periudhën shtator 2014-maj 2015 103 raste, një shifër e lartë dhe që tregon se dhuna ndaj grave dhe në familje po njeh një rritje duke qenë se edhe denoncimet janë më të mëdha.

Artikulli paraprakATMOSFERA “PORTOKALLI” EDHE NË INFO PLUS
Artikulli tjetërMBYLLET KONKURSI “FJALA ARTISTIKE” JURIA SHPALL FITUESIT