Nje dokumentar per raportin e turmes, psikologjia e saj ne kohe te ndryshme, dallimet dhe ngjashmeria, u shfaq per here te pare ne Shkoder.

 “Pritja” e Roland Sejkos afroi per artedashesit shkodran nje mbremje plot emocione.  “Pritja” i punuar me kujdes.  Me teks te bazuar në dy rrëfime; pushtimi komunist nga vepra Rrno për me tregue e At Zef Pllumit dhe historia e Kishës Katedrale të Shkodrës nga Gjush Sheldija. Dom Gjovalin Sukaj  së bashku me artistin Adrian Paci ishin organizatoret e kesaj mbremjeje . Duhet cdo herë të kërkojmë pse-në dhe ajo është thelbi që pyesim se si ndodhin ngjarjet.  Por sfondi në të cilin është vendosur dokumentari i perket nje periudhe shumë e rëndësishme qe nuk duhet harruar. Një reflektim mbi cka ndodhur gjate regjimit, një çlirim i cili vjen së bashku me historinë e Kishës Katedrale, rindërtimi i saj dhe kthimi në identitet. Pritja një dokumentar që solli mjaft emocione për sallen e mbushur plot të Kinemas së Shkodrës.

Artikulli paraprakSHKRIMTARI SKËNDER SHERIFI TAKIM ME NXENËSIT SHKODRAN
Artikulli tjetërFESTA E PASHKËVE, ORGANIZOHET NË SHKODËR “SHPRESË DHE MIRËSI”