Shërbimet e Sektorit të Policisë Rrugore në DVP Shkodër kanë qenë të pranishme 24/7, në të gjitha akset rrugore të qarkut.

Janë ushtruar kontrolle intensive në të gjithë qarkun duke përdorur paisjet teknologjike si radarë, dragera, për të evidentuar dhe ndëshkuar shkelësit e Kodit Rrugor, që paraqesin rrezik për përfshirje në ngjarje rrugore.

📌 Në kuadër të Plan-Operacionit “ROADPOL”, për konstatimin, verifikimin dhe ndëshkimin e drejtuesve të mjeteve që përdorin celular gjatë drejtimit të mjetit, janë vendosur 35 masa administrative.

Gjithashtu gjatë kësaj jave:

📌 Arrestuar në flagrancë 1 shtetas “Per drejtim mjeti në mënyrë të parregullt” (Në gjendje të dehur) si dhe janë proçeduar në gjendje të lirë 2 shtetas të tjerë për veprat penale “Shkelja e rregullave të qarkullimit rrugor” dhe “Drejtim i automjeteve në mënyrë të parregullt” (Pa leje drejtimi).

Me qëllim parandalimin e aksidenteve, rritjen e parametrave të sigurisë në rrugë, Policia Rrugore ka vijuar monitorimin e akseve rrugore në të gjithë qarkun, me qëllim konstatimin dhe ndëshkimin e shkeljeve të Kodit Rrugor.

📌 Per periudhen 17-23.03.2024, janë marrë në total 1081 konkretisht:
• Mos përdorim rrip sigurimi 49
• ⁠Qarkullim me shpejtësi 382
• Përdorim pije alkolike 10
• ⁠Përdorim telefoni 47
• Parakalime të gabuara 121
• Pozicion mjeti ne karexhatë 58
• ⁠Pushim i gabuar mjeti 127
• ⁠Mos respektim sinjalistike 75
• ⁠Mos përdorim kaske mbrojtëse 40
• ⁠Mosrespektim këmbësore 114
• Mos përdorim jeleku fosforeshent 2
• Qarkullim me të meta teknike 5
• Pa siguacion mjeti 6
• Ngarkesa gabarite 1
• Xhama të errësuar 18
• Manover e gabuar mjeti 4
• ⁠Mosrespektim distance 3
• ⁠Pa kontroll teknik 3
• Humbje kontrolli mbi mjetin 1
• ⁠Mospërdorim dritash 2
• ⁠Mos respektim orar Ndalim qarkullimi 4
• ⁠Qarkullim me targa të një mjeti tjeter 1
• ⁠Mos paraqitje dokumente në afat 1
• ⁠Mos dhënie përparësie 1
• ⁠Ndryshim karakteristika konstruktive 2
• Nuk ndalon 1
• Mos rregullim shpejtësie 1
📌 Ndalim administrativ mjeti 6
📌 Masa debitore të arkëtuara 116
📌 Aksidente me dëme materiale 6 me 14 mjete të dëmtuara.
📌 Shoqërim Personalitete tē Larta Shtetërore të huaja 4

✅ Policia e Rrugore e DVP Shkodër apelon të gjithë përdoruesit e rrugës, që të zbatojnë me rigorozitet rregullat e qarkullimit rrugorë, si dhe të kallëzojnë në numrin pa pagesë 112 dhe 129 çdo rast të shkeljes së tyre.

#udhëtonimejetënnëmendje 🛣️🚘
#zbatonirregullateqarkullimitrrugor✅⚠️
#vendosnirripinesigurimit✅
#respektonikëmbësorët 🚶🚸
#STOP ❌shpejtësisë ❌alkoolit❌celularitgjatedrejtimitteautomjetit🚘

Artikulli paraprak“RREQEBULLI I BALLKANIT” NË PARKUN E MUNELLËS NË RREZIK
Artikulli tjetërMASSAFRA: SHUMË KATOLIK NË BURGJE NGA DROGA