Fushata e leximit “Takohemi për një libër” vazhdon udhëtimin në Shkodër edhe në institucione të të tjera. Këtë të mërkurë, pjesë e kësaj fushate u bë edhe shkolla 9- vjeçare “Edith Durham”. Nxënësit e kësaj shkolle, për disa minuta me radhë patën mundësinë të bashkëbisedojnë me njërin ndër shkrimtarët më të njohur shkodranë për fëmijë, Xhahid Bushati.

Ky i fundit kërkoi nga këta fëmijë, që librin ta kenë pjesë të përditshmërisë së tyre si mikun e tyre më të mirë. Ndërkohë, ai tregoi për ata historinë e suksesit të tij. Fushata Kombëtare e Leximit “Takohemi për një libër” është iniciuar prej Ministrisë së Kulturës, me kujdesin e veçantë të ministres Mirela Kumbaro.

Gjatë këtij muaji, një numër i madh institucionesh në Shkodër janë bërë pjesë e kësaj nisme sensibilizuese, e cila tenton t’u shërbej, sidomos të rinjve për të dëshiruar më shumë leximin dhe librat. Kjo nismë është përqafuar ndjeshëm edhe nga organizata të ndryshme.

Artikulli paraprak45 MILION EURO PËR ENERGJINË ELEKTRIKE
Artikulli tjetërBARDH SPAHIA NË TONIGHT STAR PLUS