Misioni i OSBE-ODIHR i ka vlerësuar zgjedhjet vendore se përgjithësisht të mirëorganizuara. Sipas Glover kandidatët bënë fushatë lirisht! Dita e zgjedhjeve ishte paqësore ndërkohë që ndërhyrjet partiake e tensionuan

Shefja e misionit të OSBE-ODIHR-it thotë se kandidatët arritën të bënin fushatë lirisht për çështjet me rëndësi për komunitetet vendore zor se u shfaqën gjatë kësaj fushate. Ndërkohë që pretendimet për blerje vote ishin shqetësuese.

“KQZ ka bërë një punë përgjithësisht një punë të mirë por në komisionet e tjera më poshtë u prish për shkak të zëvendësimeve të vazhdueshme. Dita e zgjedhjeve ishte përgjithësisht paqësore por u ndikua nga ndërhyrjet partiake, ndërhyrjet procedurale, votimi në grup dhe problemet me fshehtësinë e votës. Procesi i numërimi ishte përgjegjësish i mirë”, tha Glover.

Artikulli paraprakDIGJET NJË AUTOMJET NË FUSHË ARRËZ, ENDE NUK DIHEN SHKAQET
Artikulli tjetërKQZ URDHËRON PEZULLIMIN E NUMËRIMIT NË KURBIN, CELIBASHI KËRKON PREZENCËN E POLICISË NË NJË KZAZ