Zona turistike e Shengjinit do te jete i gjelberuar gjate stines se veres. Ne shetitoren “Ëillson” dhe ne qendren e qytetit u mbollen peme te pershtatshme per zona te tilla.

Krahas gjelberimit, vemendje do t’i kushtohet edhe brezit te reres me pastrimin dhe largimin e reres se grumbulluar ne zona te vecanta nga era. Kryetari i bashkise Fran Frrokaj tha se e gjithe infrastruktura do te jete gati para se te nise festivali i muzikes elektronike ne fund te muajit maj.

Brenda javes tjeter bashkia premton ndryshimin rrenjesor te pamjes dhe sherbimeve qe do te u sigurohen vizitoreve edhe gjate kesaj periudhe.