“Art Mix Montenegro” është koncerti i muzikës klasike që erdhi në teatrin “Migjeni” nga qendra për ruajtjen dhe zhvillimin e kulturës së pakicave në Malin e Zi.

Një prej organizatoreve Izedina Axhoviç Shkreli tha se është një kënaqësi që ky grup muzikor me soprano dhe tentor erdhën me këtë koncert në teatrin “Migjeni”.

Një prej këngëtareve Gjylie Pelingu shprehet pas koncertit se për të dhe pjesën tjetër të artistëve ishte një sfidë e bukur ardhja në një qytet si Shkodra.

Në koncertin e organizuar në teatrin “Migjeni” nga qendra për ruajtjen dhe zhvillimin e kulturës së pakicave në Malin e Zi morën pjesë artistët Dina Desançiq, Safet Dërlan, Gjylie Pelingu, Fatime Buzuku, Shukria Serhatlliq si dhe grupet muzikore Veselliçe dhe Allat