Aktoret profesioniste te teatrit “Migjeni” kane zhvilluar nje aktivitet artistik ne ambientet e shkolles se mesme 28 nentori duke sjelle teatrin e poezise. Eventi letrar mblodhi dhjetra te nxenes qe per gati nje ore degjuan interpretimin e aktoreve te njohur Agron Dizadari dhe Rajmonda Marku te cilet synojne te pergatisin te rinjte me magjine qe ofron teatri.

Keta te fundit nenvizojne se recitimet jane marre nga shkrimtare te njohur Shqiptare ku nder ta eshte I paperseritshmi Gjergj Fishta.Dita e premte e aktivitetit e cila vjen ne bashkpunim me Drejtorine Arsimore Rajonale perkonte edhe me 144 vjetorin e lindjes se poetit te madh te letrave shqipe Gjergj Fishta.aktoret e teatrit migjeni theksojne se ky aktivitet synon qe te afroje brezin e ri me artin dhe skenen duke I nxitur nxenesit te ndjekin kete rruge sa te bukur aq edhe te veshtire.sic behet e ditur Teatri i poezise do te vijoje per disa dite me radhe ne te gjitha shkollat e mesme te qytetit.