Pas fillimit të shpërndarjes së dëmshpërbileme të këstit të 7 për ish të përndjekurit politik, është hapur tashmë rruga që një pjesë e madhe ë kësaj këtegorie të përfitojnë brenda këtij viti.

Kreu I shoqatës se ish-të përndjekurve shprehet optimist për shpërndarjen, por thotë se është abuzuar vazhdimisht me numrin e përfituesve. Sipas Drangut, thjesht ka munguar vullneti politik që shpërndarja e përfitimeve të bëhej kohë më parë. Prej 1 muaji, në të gjithë vendin ka filluar shpërndarja e këstit të 7 të dëmshpërblimeve për kategorinë parësore, ndërkohë që është njoftuar se kjo fazë pritet të përfundojë brenda gjysmës së këtij viti. Vonesa janë shfaqur për shpërndarjen e kësteve për kategoritë e dyta dhe të treat të ish-të përndjkurve.