STUDENTËT KRYEJNË VIZITA FALAS PËR QYTETARET NË TERREN. Ne kuader te dites nderkombetare te infermierise shoqata “Malteze”r dhe studentet e kesaj dege ne universitetin “Luigj Gurakuqi” kane realizuar diten e marte vizita falas per qytetaret shkodrane.Te vendosur ne 3 pika kryesore infermieret e ardhshem dhe te sapodiplomuarit realizuan vizita mbi tensionin dhe kontrollin e glicemines.

Dekani I fakultetit te shkencave te natyres Adem Bekteshi shprehet se pjesmarrja deri tani ka qene e kenaqshme teksa nenvizoi se keto vizita ne terren sherbejne ne ndergjegjsimin e popullates mbi parandalimin e semundjeve. Me reformimin e sistemit shëndetësor, parashikohet që të shtohen përgjegjësitë e infermiereve dhe të kenë rol më të avancuar.Infermiereve dhe teknikëve u bie barra e madhe në realizimin e detyrave me të rënda, por që janë jetike për shërbimet shëndetësore.