Personat që vuajnë nga problemet e shëndetit mendor kanë një tendencë të rritje dhe çdo vit rastet janë më të shumta. Këtë fakt e pohon drejtorja e spitalit psikiatrik në Shkodër Valdete Hoxha në ditën botërore të shëndetit mendor.

Drejtorja Hoxha tregon edhe shkaqet që krijojnë problemet me shëndetin mendor.Në spitalin psikiatrik të Shkodrës të sëmurët thotë drejtorja Hoxha trajtohen në mënyrën e duhur.10 tetori është dita ndërkombëtare e shëndetit mendor dhe në shumë shtete të botës organizohet aktivitete të ndryshme ndërgjegjësuese dhe sensibilizuese.