2500 maturante te Bashkive Shkoder dhe Vau i Dejes i jane nenshtruar sot provimit te dyte te matures shteterore , atij te gjuhes shqipe dhe letersise.

Specialistja ne DAR Shkoder Frida Kopliku tha se cdo gje ka shkuar konform rregullave dhe ka patur asnje sinjalizim per problematika. Niveli i pyetjeve të testit orientohet sipas llojit të shkollës së mesme që maturanti ka ndjekur. Nje numer i madh maturantesh jane penalizuar per shkelje te rregullave gjate provimit te pare, shkelje te cilat lidhen vecanerisht me perdorimin e telefonit.

Specialistja prane DAR thote se nje gje e tille nuk ka ndodhur me asnje maturant ne Shkoder Provimi i rradhes, ai ne lende ne matematikes do jete me date 15 qershor dhe do jene serisht 11 qendra provimi ne shkolla te qytetit te Shkodres.