Shpesh here është sjelle ne qendër te vëmendjes nga mediat, por reagimi ka qene minimal. Nje treg ne natyre na shfaqet cdo te shtune, ne fshatin Shelqet te Bashkise Vau Dejes.

Nje treg qe jo vetem nuk ploteson kushtet me minimale te higjenes, por shfaqet edhe me rrezikshmeri te larte per kalimtaret te cilet detyrohen te blejne produkte te ndryshme ne rrugen nacionale Kryebushat Vau Dejes. Nje kembane alarmi per te gjitha institucionet, por ne menyre te te vecante, per inspektoriatin e higjenes, AKU dhe Tatimet, te cilet kane nje treg te tille jashte cdo standarti ne mes te rruges. Cdo te shtune, ai treg kthehet ne nje mall pa zot, ne nje vend ku vetem treg nuk mund te kete emrin, nderkohe qe shteti, te shtunave, sin je dite zyrtare pushimi harron edhe funksionin e tij, duke lene ne meshire te fatit, jo vetem cilesine e produkteve qe blejne konsumatoret, por edhe biznesin e paligjshem te dhjetra tregtareve.