E nisur si një ide innovative për qytetin e Shkodrës, në 20 shkurtin e 2015-ës, Qëndra Rinore Arka mes miqsh, te ftuarish drejtuesve te pushtetit vendor ne Shkodër ka festuar 2 vjetorin e krijimit të saj.

I pranishëm në këtë event, Drejtori I Shërbimeve Sociale, në Bashkinë Shkodër, Filip Vila, vlerësoi këtë qëndër si shtëpinë e madhe të të rinjve. Zv/ Ambasadori I OSBE në Shqipëri Robert Wilton, I pranishëm në këtë takim, është shprehur se të rinjtë janë simboli I demokracisë dhe ato duhet të kenë në dorë fatin e saj, edhe pse fatkeqësisht në Shqipëri nuk ka ndodhur. Por Arka gjatë dy viteve ka dhënë edhe një symbol për punësimin e të rinjvë, nga shtresat vulnerable. Arka, ka mbushur dy vite, dy vite te mbushura me aktivitete por edhe nisma të cilat janë mbështetur nga te rinjte shkodranë të cilët kanë gjetur tek Arka, shtepine e tyre.