Presidenti i SHBA Donald Trump dhe sfiduesi demokrat Joe Biden janë në një garë të ashpër për të fituar një mandat katër-vjeçar në Shtëpinë e Bardhë,

por rezultati i zgjedhjeve duket se do të varet nga garat në disa shtete të lëkundura të ashtuquajtura “shtete fushëbetejë”. Sipas mediave amerikane Biden kryeson rezultatin me 238 vota elektorale i cili ndiqet nga presidenti aktual Trump me 213.

Washington: Biden 61%. Trump 36.8

Oregon: Biden 57.7% Trump 40%

California: Biden 65.5% Trump 32.8 %

Nevada: Biden 50 % Trump 47.9%

Arizona: Biden 51.2 Trump 47.4

Idaho: Biden 33.7 % Trump 58.2%

Utah: Biden 38.3% Trump 58.2%

Montana: Biden 42.3% Trump 55.4%

Wyoming: Biden 26.7% Trump 70.4%

Colorado: Biden 55.8 % Trump 41.7 %

New Mexico: Biden 53.9 % Trump 43.9 %

South Dacota: Biden 33.2% Trump 64.1 %

North Dacota: Biden 31.9% Trump 65.6 %

Nebraska: Biden 39.7 % Trump 58.2 %

Kansas: Biden 41.1 % Trump 56.8 %

Oklahoma: Biden 32.3 % Trump 65.4 %

Texas: Biden 46.3% Trump 52.3%

Minnesota: Biden 52.6% Trump 45.3%

Iowa: Biden 45% Trump 53.2%

Missouri: Biden 41.3% Trump 56.9%

Akransas: Biden 34.7% Trump 62.5 %

Lousiana: Biden 39.9% Trump 58.5%

Wisconsin: Biden 49.4% Trump 49.1%

Illionis: Biden 55.1% Trump 43%

Mississippi: Biden 38.9% Trump 59.6%

Alabama: Biden 35.4% Trump 63.5 %

Michigan: Biden 46.9 % Trump 51.5%

Indiana: Biden 39.2% Trump 58.9%

Kentucky: Biden 35.7% Trump 62.6%

Tenessese: Biden 37.3 % Trump 60.7 %

New York: Biden 55.5 % Trump 43.3 %

Pennsylvania: Biden 43.1% Trump 55.8%

West Virginia: Biden 29.6% Trump 68.7%

Georgia: Biden 48.3% Trump 50.5 %

Florida: Biden 47.9% Trump 51.3 %

South Carolina: Biden 42.7% TRump 55.8%

North Carolina: Biden 48.7 % Trump50.1%

Virginia: Biden 53.1% Trump 45.4%

Alaska: Biden 33.1% Trump 63.0%