Jane tre qytetare pjese e nje rajoni te perbashket, por edhe zhvillimin mund ta kene te perbashket. Behet fjale per Shkodren, Ulqinin dhe Tivarin, nje pjese e territorit te Shqiperise, dy prej tyre pjese e trevave shqipfolese ne Malin e Zi.

Nje takim i perbashket i kryetareve te bashkive dhe komunave qe hedh mundesine e bashkepunimit te ndersjellte mes tyre. Ka qene kryetarja e Bashkise se Shkodres, Voltana Ademi, e cila ka ftuar kryetaret e komunave te Tuzit dhe te Ulqinit qe te bashkepunojne se bashku ne te mire te te gjithe rajonit, e ne menyre te vecante te qytetareve shqiptare.Ne kete takim te tre kryetarve por edhe te stafeve te  tyre eshte diskutuar rreth hapave te pare te nje drite jeshile bashkpunimi me te gjere, me te frytshem , jo vetem me komunen e Ulqinit , por edhe me komunen e Tivarit. Ndaj ftesa e bere per te vizituar se shpejti komunen e Tivarit kryerbashkiakes Voltana Ademi nga kreu I komunes se Tivarit