Nen pranine e Ministrit te mireqenies sociale shkolla e mesme profesionale “Arben Broci” ka firmosur nje kontrate marrevsheje me operatorin e sistemit te shperndarjes se energjise elektrike mbi bashkpunimin qe do te kene te ardhmen keto 2 institucione ne te miren e studenteve me profesion elektricist.

Ministri Blendi Klosi u shpreh se kjo marreveshje eshte konkretizimi i punes se qeverise e cila kerkon te mbeshtese arsimin professional.Ai nuk la pa permendur numrin e larte te te papuneve ne qarkun Shkoder i cili kap shifren e rreth 10 mije individeve ndersa nenvizoi mungesen e punonjesve te afte ne disa profesione aktuale.Drejtori i kesaj shkolle Zamir Lacej dhe kreu i OSHEE theksuan se bashkpunimi mes institucioneve do te jete I frytshem.Takimi qe u zyrtarizua me firmosjen e kesaj kontrate te rendesishme mblodhi drejtues te pushtetit vendor dhe perfaqesues te zyres se punes.Ne baze te kesaj marreveshje te gjithe studentet e shkolles te profilit elektricist do te kene mundesi qe gjate viteve te stdudimit te njohin ne terren punen e operatorit te sistemit te shperndarjes se energjise eleketrike ndersa me perfundimin e shkolles te kene mundesine e punesimit real.