Edhe këtë vit sportet ujore kanë tërhequr vëmendjen e pushuesve në plazhin e Velipojës. Në hapjen zyrtare të sezonit turistik fëmijët kanë marrë leksionet e para dhe kanë provuar sported ujore si Kanoa, Ëindsurf dhe SUP. Drejtuesi i Albanian Ëater Sport Ilir Cika bën të ditur se vitet e fundit është rritur numri i të apasionuarve pas sporteve ujore.

Nga ana tjetër, janë të shumtë fëmijët të cilët i kanë frekuentuar këto sporte. Ata thonë se i pëlqejnë shumë këto sporte të cilat nuk janë shumë të përhapura në Shkodër.

Qëllimi i zhvillimit të sporteve ujore në plazhin e  Velipojës përpos edukimit është edhe edukimi i brezit të ri me dashurinë për detin dhe natyrën.