JEAN TIROLE, NOBEL NË EKONOMI

AI ËSHTË NJË NGA EKONOMISTËT MË ME NDIKIM TË KOHËS. Profesori francez Jean Tirole mori çmimin Nobel 2014 për Ekonomi, pasi hodhi dritë mbi mënyrën se si qeveritë duhet të rregullojnë kompanitë e fuqishme që dominojnë tregjet.

“STANDARD & POOR’S” VLERËSON EKONOMINË

KRYEMINISTRI RAMA: KY NJË LAJM SHUMË I MIRË PËR VENDIN. Vlerësimi nga një ekonomi e qëndrueshme në atë pozitive, i raporit të agjensisë “Standard & Poor’s” ditën e djeshme, është përshëndetur edhe nga kryeministri Edi Rama.

DOGANAT, 18.9 MLD LEKË MË SHUMË

BILANCI I 12 MUAJVE, ULJE E BORXHIT DOGANOR NË NIVELIN 17.5%.
Drejtoria e Doganave bëri sot analizën 12 mujore të punës së saj, nën qeverisjen e mazhorancës së majtë, ku të pranishëm ishin edhe Ministri i Financave Shkëlqim Cani si dhe zëvendësministri Niko Peleshi.

KREDITË BANKARE, FITIME MARRAMENDËSE

PARATË DEPOZITOHEN ME 1.5%, KREDITË JEPEN DERI ME 10% INTERES
Keni depozituar para ne banke? Ju kane joshur me norma interesi deri ne 1.5%. Ju I keni lene parate ne banke duke marre vetem nje cope leter garanci.Pa provoni te merrni njehere kredi ne banke dhe do ta shihni se do te paguani deri ne 10% interes.

BIZNESET E KOMUNAVE, TË PALICENSUARA

DREJTORI HYSA: ZONA E MALËSISË SË MADHE, MË PROBLEMATIKJA
Zona e Malesise se Madhe eshte me problematikja e qarkut Shkoder ne mbledhjen e taksave si dhe ne licensimin e bizneseve.
Sipas drejtorit Hysen Hysa, nga grupet e inspektimit te Drejtorise Rajonale Tatimore Shkoder, ka perfunduar faza e kontrolleve ne zonat urbane dhe rurale te  Malesise se Madhe. Gjate veres puna e drejtorise  perqendrohet te zonat turistike dhe kryesisht te lokalet e dasmave.

VELIPOJË, LIÇENSOHEN 310 BIZNESE

QARKU SHKODËR, VËMENDJA TEK LIÇENSIMI I BIZNESEVE TË VOGLA .

RRESHJET, NDIKIMI I TYRE TEK PRODHIMET BUJQËSORE

MANDIA: NDIKOJNË PËR MIRË NË VADITJE DHE PËR KEQ NË KORRJE .

VJEDHJA E BANKËS, FULLANI NË KOMISIONIN E EKONOMISË

BRAÇE: HETIM GJITHËPËRFSHIRËS, ZERO TOLERANCË NDAJ PËRGJEGJËSVE .

AKEP SHPALL TENDERIN PËR 4G

AFATI PËR DORËZIMIN E OFERTAVE DO TË JETË DATA 15 SHTATOR .

BOTA