Pas atij  barazimi  pa gola    ne javën e pare te kampionatit te kategorisë se dyte, me ekipin “Vora” te  qytetit te Vorës, ekipi I futbollit   Veleciku, ka pritur  ne fushën e vete ketë te diele  , ekipin e Albetrolit te qytetit te Patosit. Ne ketë ndeshje  futbollistet   dhe stafi I Velecikut , kane zbritur ne fushen e lojes  me objektivinper te  arritur fitoren e pare, dhe per  rrjelloje per te treguar ambicjet etyre , për tu rikthyer  ne kategorine e pare.

Por sic duket deshira dhe mundesite , jo vetem qe jane dy, por edhe large njera tjeteres, kjo per me teper  kure ne fushen e lojes djemt e drejtuar nga tekniku Besnik Duli  dhane gjithçka  nene mundësit e tyre reale. ne pjesen e dyte  teksa pritej ndryshimi  jo vetem I lojes por edhe I rrezultatit, per djemt e skuadrës se  Velecikut, ndolli krejt e kunderta. Albetroli luan me kujdes  ne mbrojtje , ka me prioritet  ne mesin e fushes, repart I cili funksionon shume me mire se sa tek veleciku, e per  rrjelloje  vjen dhe goli I pare I ketij takimi te shenuar nga miqt.Pas pesimit te golit  pati nje reagim  nga futbollistet e Velecikut, ku vecmas golit te  barazimit  nga Cokaj, me se shumti shenohen edhe dy apo tre raste te pastra  per  shenim te cilat shpërdorohen  lehtësisht nga futbollistet  vendas,Kesisoj  takimi  I javes se dyte   per  kategorine e dyte ne mes Velecikut dhe Albetrolit mbydhet  me rrezultatin  e barabart  1 me 1.Skuadra e Velecikut ka nje pretendim te qarte per kete sezon, te ngjitet ne krye te tabeles, ne kete kategori duke synuar kategorine e pare, megjithate nisja nuk ka qene me hap pretendeje .