Britani, vrasja e deputetes Cox shpallet fajtor filonazisti Mair

53 vjecari filonazisti Thomas Mair është shpallur fajtor dhe dënuar me burg për jetë për vrasjen e deputetes britanike Jo Cox e cila u vra në 16 qershor të këtij viti. Gjykata në Londër u mbledh 90 minuta për të marrë vendimin. Deputetja britanike u vra një javë përpara se të mbahej referendum në Britani ku vendi votoi për të dalë jashtë unionit. Deputetja u qëllua tri herë me thikë ndërsa ndodhej në takim me votuesit . 41 vjecarja ishte nëna e dy fëmijëve ndërsa 53 vjecari u arrestua pak kohë pas ngjarjes. Dhe në momentin e agresionit ai thirri “ Britania e para”