SI JETUAN TË NDARË MALËSORËT E HOTIT

KOMUNIKIMI DHE MARRËDHËNIET NDËRMJET FSHATRAVE KUFITARË NË MALËSINË E MADHE
Vendosja e kufijve ne Konferencen e Ambasadoreve te Londres  ne 1913, la jashte Shqiperise shume troje shqiptare. Nje nder to ishin  edhe gjysma e fshatrave te  Malesise se Madhe, si Hoti, Gruda, Plava, Gucia etj.

LULISHTJA KTHEHET NË BANJO PUBLIKE

BANORET TEK ISA BOLETINI VAZHDOJNË TË ANKOHEN PREJ VITESH
Kanë mjaftuar vetëm pak minuta vëzhgim për të kuptuar se kjo lulishte kur duhej të ishte në shërbim të qytetarëve si një ndër të pakta ambientet e gjelbërta në qytetin e Shkodrës, përveç se nuk ofron kushte si ndriçim, apo kënd lojërash për fëmije, ajo mund të përbëjë një rrezik më të madh për banorët që jetojnë pranë kësaj lulishteje.

QEVERIA MBYLL UNIVERSITETET PRIVATE NË SHKODËR

“ARGENT” DHE UNIVERSITETI “GJON BUZUKU” PROPOZOHEN PËR HEQJE LICENSE

Qeveria mbyll 17 Universitete dhe pezullon 13 te tjera deri ne nje vendim te dyte.Në përfundim të kontrollit të bërë nga ana e Ministrisë së Arsimit, Qeveria vendosi mbylljen e menjhershme te 17 Universiteteve dhe pezullimin e 13 universiteteve të tjera.

QYTETARË MOS PENGONI URGJENCËN

PIRANI: TELEFONATAT ANONIME DHE TRAFIKU PO NA PENGOJNË PUNËN
Trafiku I renduar dhe problemi I parkimeve te gabuara nje ceshtje aq e diskutuar keto dite dhe e ndjekur nga StarPlus ne menyre te vazhdueshme po pengon edhe veprimtarine jetike te urgjences se poliklinikes. Nje tjeter problematike e njohur tashme qe po pengon punen e urgjences jane telefonatat anonime qe tallen apo fyejne stafin.

SHËNGJINI, JO VETËM TURIZEM POR EDHE BIZNES

SHQIPTARET NGA KOSOVA, KANE HAPUR BIZNESET E TYRE NISUR NGA FLUKSI I TURISTËVE. Tashme bregdeti I shengjinit nuk po shikohet nga shqiptaret e kosoves , vetem si nje vend per te kaluar pushimet , por edhe sin je mundesi per te zhvilluar bizneset e tyre. Shpesh dyqanet dhe lokalet , identifikohen me emrat e tyre, nderkohe qe pronaret e ketyre bizneseve kane sjelle me vehte traditen e tyre te gatimit dhe specialitetet me te vecanta.

GRUAJA MË E MOSHUAR NË MALËSI

104 vjecarja Mejreme Bajraktari eshte gruaja me e moshuar ne komunen Qender te rrethit te Malesise se Madhe, e cila ka 41 vjet qe merr pension, duke filluar nga viti 1973! Me rrudhat ne fytyre dhe shamine ne koke, nepamje te pare ajo nuk duket edhe aq e vjeter, por kjo certificate lindjeje dhe ky leternjoftim I vitit 1981 e verteton kete.Pervece si nene dhe bashkeshorte,

ABUZIMET ME PRONAT E KOMUNITETEVE FETARE

IPESHKVI I SAPËS THIRRJE KRERËVE TË SHTETIT PËR TË MARRË MASA .

PROBLEMET SOCIALE TË FAMILJES SHQIPTARE ( Video )

“SAVE THE CHILDREN” NË NDIHMË TË FAMILJES SHQIPTARE .

PUNËSIMI, REZULTATE 2 HERË MË TË LARTA

MEHMETAJ: KA VENDE TË LIRA PUNE NË BIZNESIN FASON QË REFUZOHEN .

TË DIPLOMUAR PA NJË PUNË!

MEHMETAJ: TREGU I PUNËS NUK E PËRBALLON FLUKSIN E TË DIPLOMUARVE .

BOTA