COVID-19/ A DUHET T’I LINI FËMIJËT TUAJ TË LUAJNË ME FËMIJË TË TJERË? JA...

Ndërsa gjithnjë e më shumë shkolla po mbyllen nëpër botë, prindërit janë duke “luftuar” me atë që fëmijët e tyre mund dhe nuk mund...

CILAT JANË USHQIMET E PASURA ME VITAMINA NGA A-JA TE K-JA, SA DUHET TË...

Këshilla dhe informacione shumë të vlefshme që duhet t’i zbatoni edhe në praktikë. Vitaminat janë të domosdoshme për organizmin. Megjithatë, a e dini sa vitamina...

ANTIBIOTIKËT APO HUDHRAT LUFTOJNË KORONAVIRUSIN? FAKTET DHE TË PAVËRTETAT QË DUHET TË DINI PËR...

Përhapja e koronavirusi ka shpërndarë me po të njëjtën shpejtësi edhe lajmet e rreme, apo infodemia siç e cilëson kryeministri Rama. Janë të shumta...

NËSE KENI UNAZA NË GISHT ËSHTË E KOTË TË LANI DUART, JA PARALAJMËRIMI I...

Ndërsa shpërthimi i koronavirusit vazhdon të përhapet, shumë njerëz po marrin masa paraprake shtesë për të qëndruar të sigurt. Ndërsa larja e duarve është...

SIMPTOMAT/ CILI ËSHTË NDRYSHIMI MES GRIPIT TË ZAKONSHËM DHE KORONAVIRUSIT TË RI? ISHP JEP...

Instituti i Shëndetit Publik ka botuar vazhdimisht materiale informuese mbi virusin e ri të kthyer tashmë në një pandemi botërore, ndërsa kësaj here i...

KËSHILLA PËR COVID-19, SIMPTOMAT, KUJDESI DHE MBROJTJA

Instituti i Shëndetit Publik jep përgjigje për pyetjet kryesore rreth Koronavirusit, si ta dallojmë dhe mbrohemi prej tij. Këshilla të thjeshta, por shumë të...

5 MËNYRA PERFEKTE PËR TË MENAXHUAR ANKTHIN TUAJ GJATË SHPËRTHIMIT TË KORONAVIRUSIT

Sigurisht, frika dhe ankthi që po shkakton koronavirusit nuk është plotësisht e pabazuar. Koronavirusi po shkakton shumë vdekje nëpër botë dhe me mijëra të...

SI TË KRIJOSH NJË MJEDIS ARGËTUES GJATË VETËIZOLIMIT, KËSHILLA TË VLEFSHME PËR PRINDËRIT

Sot ishte dita e parë e vetëizolimit të shumë qytetarëve shqiptarë, pas vendimit të qeverisë për shtetrrethimin e vendit. Koronavirusi po përparon me shifra alarmante...

KORONAVIRUSI, KUJDES, KËSHILLAT E RREMA SHENDETËSORE PO MASHTROJNË QINDRA NJERËZ

Koronavirus po shfaqet në më shumë vende të botës dhe aktualisht nuk ka një kurë. Fatkeqësisht, kjo nuk ka ndaluar të jepen këshilla shëndetësore,...

PORTOKALLET APO MANDARINAT? JA CILAT JANË MË TË MIRA KUNDËR VIROZAVE

Autoritetet e shëndetit publik thonë se në Shqipëri ka një qarkullim të virozave respiratore dhe rrufës. Përveç higjenës që ndihmon në parandalimin e shpërndarjes së...

BOTA