INVESTIME TË BANKËS BOTËRORE, KATËR PROJEKTE ME VLERË 900 MILIONË DOLLARË NË 5 VITE

900 milionë dollar është vlera e investimeve të planifikuara nga Banka Botërore në Shqipëri. Bordi i Drejtorëve Ekzekutivë i Grupit të Bankës Botërore miratoi...

RIMËKËMBJA POST-COVID DHE TENSIONET GJEOPOLITIKE, GUVERNATORI SEJKO MERR PJESË NË MBLEDHJEN E KONSTITUENCËS SË...

Në datën 10 mars 2023, Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko, mori pjesë në Mbledhjen e Konstituencës të Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN)...

EURO BIE NË NIVELIN MË TË ULËT NË DY MUAJ

Sipas kursit zyrtar të këmbimit të Bankës së Shqipërisë, euro u këmbye sot me 114.86 lekë, niveli më i ulët që prej datës 4...

KOSOVA NGA KY MUAJ NUK IMPORTON ENERGJI NGA SHQIPËRIA

Këto ditë, konsumi i energjisë i Kosovës po furnizohet kryesisht nga prodhimi vendor i rrymës. Nga data 2 mars i këtij viti nuk është...

SEJKO: PROBLEMET SPECIFIKE TË KREDITIMIT TË SEKTORIT BUJQËSOR

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, mori pjesë në një takim diskutimi mbi çështjet që prekin aksesin në financa në Shqipëri, të organizuar...

KREDITIMI I EKONOMISË NË VLERËN 16.5 MILIARDË LEKË NË JANAR

Kreditimi i ekonomisë shënoi vlerën 16.5 miliardë lekë në muajin janar 2023. Banka e Shqipërisë bëri të ditur se, për muajin janar kreditimi shënoi rënie...

ULET BORXHI PUBLIK/ MINISTRIA E FINANCAVE: GJATË 2022 ËSHTË ULUR ME RRETH 4.4%

Ulet borxhi publik. Statistika të ministrisë së financave tregojnë se në fund të vitit 2022 borxhi publik pësoi një ulje me 4.4% nëse e...

DEPOZITIMET E PARASË NË BANKOMATE U RRITËN ME 55% VITIN E KALUAR

Numri i bankomateve me funksionin e depozitimit të parasë fizike u rrit për të shtatin vit radhazi në 2022, duke dëshmuar shtimin e investimeve...

ZBARDHET DRAFTMARRËVESHJA PËR TARIFAT E REJA TË PATENTAVE

Pas 25 vitesh pritet të ndryshojnë tarifat për njohuritë teorike dhe praktike të marrjes së patentës. Nga muaji mars tarifat e kursantëve për përfitimin...

NDALEN INVESTIMET, SHTOHEN SHITJET/ PJESA DËRMUESE E NDËRMARRJEVE SHQIPTARE JANË BIZNES ME PAK PUNËTORË

Sipas anketës së kryer nga INSTAT për vitin 2021, Ndërmarrjet kanë shtuar shitjet neto dhe kanë ulur investimet Tek ndërmarrjet nuk përfshihet sektori i...

BOTA