BANKA E SHQIPËRISË S’NDRYSHON NORMËN BAZË TË INTERESIT PËR KREDITË! SEJKO: EKONOMIA DO VIJOJË...

Norma bazë e interesit për kreditë nuk do të ndryshojë, duke mbetur në nivelin 3%. Kështu u shpreh guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent...

IBRAHIMAJ: PO STABILIZOHEN ÇMIMET, MUND TË SHKRIJMË BORDIN E KARBURANTEVE

Rënia e fortë e euros në gjashtëmuajt e fundit krahasuar me lekun, ka sjellë jo vetëm frenim të rritjes së çmimeve. Ministrja e Financave, Delina...

RRITJA E DEPOZITAVE NË EURO NUK U NDAL AS NË MARS, KALOJNË VLERËN E...

Depozitat në euro kanë vijuar rritjen edhe në muajin mars. Sipas të dhënave nga Banka e Shqipërisë, në fund të tremujorit i 2023 totali...

RRITET TREGTIA ME DET E HEKURUDHË, “AJRI” NË RËNIE!

Volumi i mallrave të tregtuara me det dhe hekurudhë shënoi rritje gjatë 3-mujorit të parë të vitit, ndërkohë që transporti ajror ka shënuar rënie...

FMN THIRRJE BANKËS QENDRORE EVROPIANE: VAZHDONI ME RRITJEN E NORMAVE TË INTERESIT

Fondi Monetar Ndërkombëtar i bëri thirrje Bankës Qendrore Evropiane që të vazhdojë të rrisë normat e interesit deri në mesin e vitit 2024, dhe...

OKB PROPOZON 8 MASA FISKALE PËR SHQIPËRINË

Në një studim të posaçëm për Shqipërinë Kombet e Bashkuara kanë evidentuar së paku tetë drejtime, me të cilat qeveria shqiptare mund të gjenerojë...

QEVERIA: NË SHTATOR BONUS TJETËR PËR PENSIONISTËT, 5 MIJË LEKË NGA TAKSA E JASHTËZAKONSHME...

Qeveria do të shpërblejë sërish pensionistët me 5 mijë lekë, bonus i cili do të jepet nga mbledhja e taksës së jashtëzakonshme për prodhuesit...

ULET NDJESHËM INFLACIONI, INSTAT: NDIKIM TË FORTË DHA ULJA E ÇMIMIT TË KARBURANTEVE

Niveli i çmimeve të konsumit ka pësuar një ulje të ndjeshme përgjatë marsit. Sipas INSTAT inflacioni ka zbritur në nivelin 5.3% nga 7.1...

BANKA E SHQIPËRISË: SEKTORI BANKAR I QËNDRUESHËM, RRITJA U NGADALËSUA

Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë miratoi sot raportin e Stabilitetit Financiar për gjashtëmujorin e dytë të vitit 2022. Banka e Shqipërisë vlerëson se...

EUROSTAT: ÇMIMET E USHQIMEVE NË SHQIPËRI U RRITËN DY HERË MË SHUMË SE INFLACIONI...

Rritja e përgjithshme e çmimeve në muajin shkurt ishte 6.8% më e lartë se e njëjta periudhë e vitit të kaluar, sipas matjeve nga...

BOTA