TRAFIKU “BLLOKON” SHKODRËN

PUNIMET NË RRUGËN HYRËSE E BËJNË TË VESHTIRË QARKULLIMIN.
Nje situate e paralajmeruar, qe perseritet serish ne Shkoder. Kjo eshte situate e kesaj te  marte ne rrugen hyrese te qytetit te Shkodres.

STRATEGJITË E ZHVILLIMIT RAJONAL

CUNGU: NË FOKUS TË KËTYRE PROJEKTEVE, TË DREJTAT E NJERIUT.
Ne kuader te strategjive te shumta te ndermarra ne kuader te zhvillimit rajonal kete te hene ne Hotel Colosseo projekti adrigov ne bashkepunim me universitetin e Venecias dhe keshillin e qarkut shkoder organizuan nje workshop me teme Te drejtat e njeriut.

DAR, ENDE PEZULL EMRI I RI I TITULLARIT

BRAHUSHA DHE HAKA, KANDIDATURAT E MUNDSHME? Kur na ndajne edhe pak dite nga nisja e vitit te ri shkollor 2014-2015, ne Shkoder kete vit nuk do te kete urim nga titullari I insitucionit te arsimit per nxenesit e shkollave, apo per ato qe do te ulen per here te pare ne bankat e dijes. Doreheqja e drejtores se arsimit Erjeta Lacej, ka lene vakant postin e titullarit te ketij institucioni edhe pse arsimi ne kete periudhe te vitit eshte ne ditet me te vrullshme te tij sa I takon pergatitjeve qe gjithcka te jete ne kushte optimale ne 15 shtator.

RRUGA HYRËSE, DREJT “RIHAPJES”

IKËN TRAFIKU, POR RRUGA DO TË JETË SËRISH ME NJË KORSI. Ashtu sic ishte paralajmeruar hapja e rruges hyrese te qytetit te Shkodres ne dy korsite e saj, do te jete thjesht nje enderr e bukur e kaluar gjate veres, pasi firma kontraktuese ka nisur vendosjen e piketave per te nisur punimet ne njerin segment te saj.

ANTIDUHANI, LIGJIN E SHKELIN INSTITUCIONET

DEDA: NUK SYNOJMË DËNIMIN POR EDUKIMIN E NDËRGJEGJËSIMIN.
Inspektoriati shteteror shendetesor ka realizuar kete te premte kontrolle ne qytetin e shkodres sa i takon zbatimit te ligjit antiduhan ne ambjentet publike dhe private te qytetit.Deda ka treguar se vertet ligji parashikon gjobat si sanksion megjithate qellimi eshte edukimi dhe ndergjegjesimi jo sanksionimi.

FORMIMI PROFESIONAL, DIPLOMOHEN 50 TË RINJ

VELIAJ: PUNËSIMI I TË RINJVE, PRIORITET I QEVERISË SHQIPTARE
50 të rinj të moshës 18-29 vjeç ndoqën për gjashtë muaj kurset e formimit profesional, duke u diplomuar ne fushen e tyre, ne kuader te projektit te finacuar nga ILO nen kujdesin e keshillit te qarkut te Shkodres.

VELIAJ: S’KA SHKOP MAGJIK PËR PUNËSIMIN

MINISTRI MERR PJESË NË HAPJEN E PANAIRIT TË ARTIZANATIT. Certifikimi i 50 te rinjve nga Instituti ILO dhe minsitria e Punes, Mireqenies Sociale dhe Rinise, ka sjelle ne Shkoder ministrin Erion Veliaj.

ARSIMI PROFESIONAL, VELIAJ INSPEKTON SHKOLLAT

VITI I RI SHKOLLOR NUK DO TË GJEJË MË MAGAZINA KU DO TË STUDIOJNË NXËNËSIT.
Ne prag te nisjes se vitit te ri shkollor, ministry I mireqenies sociale dhe rinise erion veliaj ka inspektuar nga afer shkollat e mesme profesionale ne Shkoder. Gjate kesaj vizite Veliaj deklaroi se ne krahasim me nje vit me pare, ka rreth 30 % me shume te regjistruar.

68 VJETORI I KRYENGRITJES SE POSTRRIBES

NISHANI: KY ËSHTË PËRKUJTIMI I NJË SFIDE MONUMENTALE .

NJË QYTET PA KOSHA MBETURINASH

SHKODËR, RRUGËT KRYESORE TË PAJISUR VETËM ME KAZANË. Nese ben nje vezhgim ne rruget kryesore te qytetit me te madh verior, Shkodres, do vesh re se ka prani te mbeturinave gjithandej.

BOTA