MATURANTËT PËRFUNDOJNË PROVIMIN E GJUHËS

2450 MATURANTË IU NËNSHTRUAN KËTIJ PROVIMI, PËRGJIGJET PAS DY JAVËSH. Rreth 46 mije maturante ne te gjithe vendin kete te premte iu nenshtruan provimit te dyte te detyruar te matures atij te gjuhes shqipe dhe letersise nderkaq ne Qarkun e Shkodres moren pjese ne kete provim 2450 maturante.

ANA E MALIT, 40 FAMILJE HIQEN NGA NDIHMA EKONOMIKE

Përjashtimi pa të drejtë nga ndihma ekonomike, rëndon gjendjen ekonomike dhe sociale të qindra familjeve në njësinë administrative të Anës së Malit. Administratori i...

HRONI: KRYEPLEQTË TË ZGJIDHEN NGA KOMUNITETI

 “Organizimi Komunitar si Sfidë e Qeverisjes” është tryeza e diskutimit që u zhvillua në Shkodër në sallën e këshillit bashkiak.

URA E BUNËS E VJETËR NË TË GJITHA KUPTIMET!

PUSHTETI QENDROR E LOKAL E KA HARRUAR, VETËM MEDIA KUJTOHET PËR TË.Ura e Vjeter e Bunes nje objekt i ndertuar ne vitin 1908 para pak vitesh me ndertimin e ures se re te Bunes ka dale jashte funksionit.

VETËVRASJET, SHENJAT DHE PARANDALIMI

Vetevrasjet jane shnderruar ne nje fenomen shqetesues ne shoqerine shqiptare , duke nisur dhe nga rastet e shpeshta te javeve te fundit.

REGJISTRIMET NË SHKOLLËN ARTISTIKE “PRENK JAKOVA”

Ashtu si në të gjitha shkollat e vendit, edhe ne shkollen artistike Prenk Jakova ne Shkodër ka nisur procesi I regjistrimeve per klasat e para por edhe në nivelet e tjera te studimit per vitin e ri shkollor.

TË MOSHUAR, TË VETMUAR, TË HARRUAR

MOSHA E TRETË, DOMINO, SHAH E DAMË LULISHTEVE TË SHKODRËS.
Te moshuarit jane shume te ndjeshem ndaj problemeve qe i rrethojne. I shikojme shpeshhere te mbledhur ne grupe, qe te largojne sadopak stresin dhe lodhjen nga mosha, duke biseduar dhe duke luajtur me njeri-tjetrin, ne lulishtet e pakta te Shkodres.

“TË DREJTAT E GRAVE NË NIVEL LOKAL”

“Të kërkojmë të drejtat tona” ky ka qenë fokusi I takimit në prag të ditës ndërkombëtare të gruas “Ne jemi këtu për të na...

67 % E TË RINJVE KONSUMOJNË ALKOOL

Konsumi i alkoolit nga nxënës të shkollave të mesme deri dhe nëntëvjeçare është një alarm që kërcënon shoqërinë shqiptare.

HAKA: VENDE VAKANTE PËR TU BËRË MËSUES

DREJTORJA E ARSIMIT: PO MINIMIZOHEN RASTET E MËSUESVE JASHTË PROFILIT.“Ministria e Arsimit ka hapur vendet vakante në fushën e arsimit dhe kushdo mundet që të aplikojë për të gjetur një vend të merituar pune”. Kështu thotë drejtorja rajonale e arsimit Afërdita Haka kur pyetet për mësuesët jashtë profilit për të cilët sipas drejtores në të gjithë qarkun e Shkodrës po bëhen evidentimet e këtyre rasteve.

BOTA