21 C
Shkoder, AL

65% E FAMILJEVE SHQIPTARE NUK KANË PARA AS PËR TË PËRBALLUAR 7 DITË PUSHIME

Sezoni veror ka hyrë në kulmin e tij, por për shumë shqiptarë pushimet janë një luks, që atë nuk mund t’ia lejojnë vetes Sipas një...

ZHVILLIM I MANGËT FIZIK I FËMIJËVE MESHKUJ NGA KEQUSHQYERJA, SI RENDITET SHQIPËRIA NË BOTË

Shqipëria ka prevalencë të lartë të fëmijëve që kanë zhvillim të mangët fizik, sidomos në peshë dhe në gjatësi ne grupin e vendeve me...

EDHE DHUNA KA KOSTO, JA SA DOLLARË PËRLLOGARITET PËR PERSON NË SHQIPËRI

Në Shqipëri kosto e dhunës vlerësohet të jetë 315 dollarë për person ose sa 3.8 % e Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB). Vlerësimi ka ardhur...

JO VETËM TE GABI, NË KËTO DY DYQANE SHQIPTARËT SHPENZUAN 46 MILIONË EURO NË...

62% e shqiptareve deklaruan në Anketën e Cilësisë së Jetës, të realizuar nga Komisioni Europian, se nuk arrijnë që të përballojnë blerjen e veshjeve...

NXITJA E PUNËSIMIT PËR PËRSONAT ME AFTËSI TË KUFIZUARA

Të gjithë personat me aftësi të kufizuar tashmë kanë më shumë mundësi punësimi. Në Shkodër u zhvillua një takim për nxitjen e punësimit për...

ÇDO SHQIPTAR KA SHKUAR MESATARISHT TRE HERË TE DOKTORI NË 2017-N, RRITEN NDËRHYRJET KIRURGJIKALE

Në vitin 2017, numri i vizitave gjithsej në shërbimin parësor është 7.942.742, mesatarisht 3 kontakte për person në vit, raporton INSTAT, në publikimin “Treguesit...

TRASHËGIMTARËT/ ISH TË PËRNDJEKURIT, JA KUR PRITET TË JEPET KËSTI II DHE III

Prej disa muajsh pagesat për ish të përndjekurit politik janë ndërprerë dhe janë dhënë shumë pak lek për trashëgimtarët, për të mos thënë fare. Shkak...

E RËNDË, TË JETOSH 8 VETË NË NJË DHOMË

Një familje prej 8 anëtarësh në lagjen “Liria” në qytetin e Shkodrës është e rrezikuar në cdo moment sepse banesa e tyre rrezikon që...

GRAFIKU I VETËVRASJEVE, SI KRAHASOHET SHQIPËRIA ME EUROPËN. TEK NE, MESHKUJT MË TË DOBËT

Vetëvrasja është një nga fenomenet më të dhimbshme të shoqërisë dhe gjerësisht i përhapur. Ndër arsyet kryesore që listojnë psikologët është gjenetika, por edhe...

ANKETA/ 33% E SHQIPTARËVE MENDOJNË SE MUND TË BIEN NË VARFËRI; PABARAZIA PO THELLOHET

Banorët e Shqipërisë mendojnë se kanë më shumë mundësi që tëbien në varfëri në krahasim me shtetet e tjera të rajonit, ndërkohë qëndihen edhe...

Na ndiqni

58,203FansaPëlqeje
2,720NdjekësitNdjek
179NdjekësitNdjek
0AbonentëAbonohu

BOTA