ORA E TOKËS, PËR 60 MINUTA AKTIVITET EDHE NË SHKODËR

TË RINJTË E QYTETIT TË SHKODRËS AKTIVITET SENSIBILIZUES PËR MBROJTJEN E PLANETIT. Miliona vetë në botë iu bashkuan mbrëmë Orës së Tokës, duke fikur për 60 minuta dritat. Nisma që organizohet të shtunën e fundit të muajit mars synon mbrojtjen e planetit nga ndryshimet e vrullshme klimaterike.

TË DIELËN RIKTHEHET ORA VERORE

AKREPAT DO TË LËVIZIN 60 MINUTA MËNGJESIN E DATËS E SË DIELËS. E diela e fundit e marsit shënon ndërrimin e akrepave të orës dhe zhvendosjen e tyre një orë përpara.

QENDRA E BE PËR MJEDISIN

TAKIM INFORMUES ME NXËNËSIT E GJIMNAZEVE TË QYTETIT TË SHKODRËS. Qendra e informimit e BE ka zhvilluar kete te premte sesionin e dyte informues me nxenesit e shkollave te mesme te qytetit te shkodres.

PMNZSH: PO NA PENGOHET PUNA

RRUGËT E NGUSHTA DHE PARKIMET E GABUARA RREZIKOJNË JETË NJERËZISH. Rastet e fundit te zjarrit ne qytetin e Shkodres kane rikthyer ne vemendje problematiken e rrugeve te ngushta dhe parkimeve te gabuara te cilat pengojne punen e zjarrfikesve. Star plus disa here ka bere publike kete problematike e cila rrezikon seriozisht jete njerezish. Mucmeraj ka treguar per rrezikshmerine qe paraqet ky fakt dhe se kerkesat e tyre sjane marre parasysh.

MATURA SHTETËRORE, DALIN DATAT E PROVIMEVE

EDHE KËTË VIT MATURANTËT DO I NËNSHTROHEN 5 PROVIMEVE. Ministria e Arsimit dhe Sportit ka miratuar udhëzimin për zhvillimin e provimeve të maturës shtetërore 2015, ku përfshihen datat e zhvillimit të pesë provimeve, kohëzgjatja e tyre si dhe struktura e testit. Këtë vit, MAS ka reduktuar me një orë kohën e zhvillimit të provimeve të maturës, pasi nga 4 orë që ishte vjet këtë vit kohëzgjatjen e dy provimeve me zgjedhje e kanë bërë 3 orë.

NË KOMUNËN RRETHINA, ASNJË INVESTIM PËR QËNDRAT SHËNDETËSORE

GJËNDJA ASPAK NORMALE, ASKUSH NUK KUJTOHET PËR TË RIKONSTRUKTUAR AMBJENTET. Kohet e fundit, vemendja e Ministrise se Shendetesise eshte perqendruar te testimi I mjekeve dhe infermiereve ,duke anashkaluar probleme te tjera po te shendetesise.

PËRMBYLLET PROJEKTI “MALET DREJT TREGUT”

PROGRAM I MADA, STRUGA: NË FOKUS ZONAT E VARFËRA MALORE. Programi zhvillimi I qëndrueshëm rajonal I nisur që në vitin 2009 ka bërë përbylljen e tij me një konferencë që u mbajt në mjediset e hotel Colosseu.

SHKOLLAT KONKUROJNË PËR “10 FJALËT FRANKOFONE”

“PRENKË JAKOVA”, ”ISMAIL QEMALI” DHE “28 NËNTORI” SHKOLLAT MË TË MIRA. Aleanca Franceze ne bashkpunim me Ambasaden Franceze vazhdon aktivitetet tradicionale ne kuader te javes Frankofone ne qytetin e Shkodres ,me aktivitete te ndryshme nga te gjitha shkollat .

KONFERENCË SHOQATA E PULMONOLOGJISË

PËRDITËSIME MBI UDHËZUESIT PËR SËMUNDJET PULMONARE, OBSTRUKTIVE DHE DIABETIN. Zhvillimet e fundit te udhezuesve nderkombetare per semundjet pulmonare, obstruktive dhe diabetin tip 2 ka qene fokusi i nje konference te organizuar nga Shoqata Shqiptare e Pulmonologjise dhe Novartis me mjeket e qytetit te Shkodres dhe Lezhes.

SITUATA EPIDEMIOLOGJIKE E STABILIZUAR

MESI: KEMI KALUAR GJENDJEN GRIPALE, JEMI NË SHIFRA NORMALE. Megjithese po kalojme nje periudhe disi tranzitore mes stines se dimrit dhe pranveres situata aktuale epidemiologjike eshte ne nivele normale,

BOTA