USH PJESË E PROJEKTEVE TË BE-së

FAKULTETI EKONOMIK NË PROJEKTIN “SIGMA AGILE-ERASMUS MUNDUS Universiteti i Shkodres “Luigj Gurakuqi” Fakulteti Ekonomik ka realizuar kete te marte nje takim informues ne kuader te projektit “Sigma Agile-Erasmus Mundus”.

MORATORIUMI I GJUETISË

MINISTRIA E MJEDISIT PROJEKT NË BASHKËPUNIM ME ORGANIZATAT E HUAJA Ministria e mjedisit ne bashkepunim me shoqata te tjera ne mbrojtje te mjedisit ka organizuar nje seminar ne kuader te mbrojtjes mjedisore dhe moratoriumit te gjuetise.

INVALIDËT, VIT I RI PROBLEME TË VJETRA

INVALIDËT: NËSE NUK ZGJIDHET PROBLEMI I TRANSPORTIT DO DALIM NË PROTESTA Megjithese zyrtarisht kemi nisur nje vit te ri per invalidet problemet e vitit te kaluar sa i takon transportit publik per kete kategori vazhdojne te jene prezente madje pa asnje pergjigje per zgjidhje.

SENSIBILIZIM KUNDËR DHUNËS NDAJ GRUAS

ORGANIZATA “GRUAJA TEK GRUAJA” NË BASHKËPUNIM ME INSTITUCIONET Organizata “Gruaja tek Gruaja” ne bashkepunim me institucionet e tjera ne qarkun e shkodres ka realizuar performancen e rruges “Kepucet e Kuqe” ,

RESHJET E SHIUT, KAOS NË TRAFIK

VËSHTIRËSOHET KALIMI NË RRUGËT KRYESORE TË QYTETIT TË SHKODRËS. Kane mjaftuar pak reshje shiu qe rruget e qytetit te Shkodres te bllokohen e te krijohet nje trafik i renduar duke veshtiresuar keshtu kalimin si per kembesoret ashtu edhe per automjetet.

ISHP, INFORMALITET I LARTË

SHIMAJ: KEMI VENDOSUR GJOBA PËR MUNGESË TË SIGURISË NË PUNË. ISHP gjate vitit 2014 ne kuader te uljes se informalitetit ne pune ka realizuar 794 inspektime ne terren per rreth 9947 punemarres.

ENERGJIA, OSHEE MUND TË SEKUESTROJË PASURINË

KËSHILLI I MINISTRAVE MIRATON PROJEKTLIGJIN QË I JEP TË DREJTË PËR NJË VEPRIM TË TILLË. Detyrimet e papaguara të faturave të energjisë elektrike tashmë nuk do të mbeten vetëm në dëshirën e qytetarit nëse duan të lidhin marrëveshje apo jo me kompaninë e shpërndarjes dhe të zgjedhin të qëndrojnë pa drita.

VJETËRSIA NË PUNË, DRSSH GJYQE TË SHUMTA

STAKA: PO PUNOJMË PËR MINIMIZIMIN E VOLUMIT TË PUNËS Keq administrimi apo zhdukja e dokumentacionit gjate viteve te meparshme ka shkaktuar shtimin e volumit te ceshtjeve gjyqesore te Drejtorise se Sigurimeve Shoqerore ne Shkoder .

GJUHADOL, MERREN MASA PËR NDËRTESAT

RREZIKSHMËRIA E SHEMBJES QË PARAQESIN KA SJELLË RRETHIMIN E ZONËS. Ndertesat e vjeteruara e te amortizuara ne rrugen e Gjuhadolit kane qene disa here objekt kronikash televizive per shkak te rrezikshmerise se shembjes qe ato paraqisnin.

ENERGJIA, SI PËRFITOJNË SHTRESAT SOCIALE

PËRFITUESIT DUHET TË BËJNË VETËDEKLARIM , PËR TË MARRË PARATË. Personat që u përkasin shtresave në nevojë e që përfitojnë kompensim të energjisë elektrike për efekt të heqjes së fashës mbrojtëse prej 300 KË orësh, duhet të bëjnë një vetëdeklarim, pasi vetëm në këtë mënyrë mund të marrin paratë. Gjithçka përcaktohet në vendimin e qeverisë të dy ditëve më parë, ndërsa saktësohet se kjo procedurë do të zhvillohet pranë institucioneve përkatëse në të cilat përfituesit marrin pagën, pensionin apo përfitimet e tjera.

BOTA